busvervoer gemeente Ede

Samen projecten ontwikkelen

Voorbeelden van gezamenlijke projecten zijn de Digitale scheurkalender ‘Elke dag kunst’, het Project leerlingenvervoer en Ede kijkt kunst.
Ook is het museum nauw betrokken bij De Smaak van Van Gogh, een initiatief van de gemeente waarmee natuur, kunst en food worden verbonden. Onder deze noemer worden in het Van Goghjaar 2015 tal van evenementen, manifestaties en Van Gogh-producten gelanceerd. Het Kröller-Müller helpt mee aan de ontwikkeling en promotie van De Smaak van Van Gogh, ook na 2015.

Win-winsituatie

Burgemeester Cees van der Knaap: ‘Wij willen betrokkenheid van de Edenaren bij het Kröller-Müller Museum creëren en stimuleren. Veel van onze inwoners zijn zich er niet van bewust dat dit topmuseum bij ze om de hoek ligt! Bovendien kunnen we het museum helpen om de verbinding met de Edese bedrijven en kennisinstellingen te maken. Wij op onze beurt zetten de merkkracht en de internationale bekendheid van het museum in bij het versterken van ons woon- en vestigingsklimaat, en maken gebruik van de expertise die het museum heeft voor de ontwikkeling van citymarketing. Een win-winsituatie dus.’

Naar de website van de Gemeente Ede