een aanrader voor gezinnen met kinderen

Het museum heeft een van de grootste beeldentuinen van Europa. De omgeving nodigt uit om te genieten. Van de beelden én van de natuur. Lekker languit in het gras liggen, gezellig samen picknicken of rondjes rennen; in de beeldentuin kan het allemaal.

gezin in beeldentuinDobbelspel

Speciaal voor gezinnen met kinderen van 4 jaar en ouder is er het Museum Dobbelspel. Het Museum Dobbelspel voert je door het hele museum. Door samen met je familie te dobbelen, verrassende vragen te beantwoorden en te speuren naar kunstwerken kijk je nooit meer hetzelfde naar kunst!

Speurspel

Voor kinderen van 4 jaar en ouder zijn er speurspellen voor in het museum en de beeldentuin. De speurspellen zijn gratis verkrijgbaar in het museum. 

Hieronder zie je het speurspel en het Museumdobbelspel in actie (met dank aan dagjeweg.nl)

Blind date met een kunstwerk

Kom je binnenkort met je familie op bezoek en hou je van verrassingen? Meld je dan aan voor een spannende blind date met een van onze kunstwerken. Je krijgt de blind date gratis thuisgestuurd voorafgaand aan je bezoek. Meer informatie en aanmelden.

Prentenboeken voor kleuters

Voor kleuters zijn er in de museumwinkel twee prentenboeken te koop. In Zwaan zoekt een vriendje maken de kinderen kennis met Zwaan (Drijvende Sculptuur, Otterlo van Marta Pan). In Zwaan krijgt stippen speelt Georges Seurat een bijzondere rol.

Huisje boompje beestje

Bekijk ook de speciale aflevering van Huisje boompje beestje over Vincent van Gogh.

Tips voor groepen

De rondleidersgroep van het museum verzorgt op aanvraag rondleidingen door de collectie, de beeldentuin en tentoonstellingen.
We organiseren op verzoek ook rondleidingen op maat, rond een thema dat je zelf kiest.
gezinnen en groepen

Zelf een rondleiding geven

Je mag ook zelf een rondleiding geven, voor maximaal 20 personen. Zo blijven de zalen ook toegankelijk voor andere bezoekers. Een fluisterset (headset) is verplicht in de periode van 1 maart t/m 31 oktober.

Korting

Voor groepen van meer dan 20 personen geldt een korting van 10% op de entree (combiticket Park en museum).