‘Tot nut en genot der gemeenschap’

Helene Kröller-Müller en haar man Anton Kröller brachten met gedurfde aankopen een unieke en nu wereldberoemde collectie 19de- en 20ste-eeuwse beeldende kunst samen. Het echtpaar deed in de crisisjaren na 1929 al een beroep op vermogende kunstliefhebbers om ze te helpen hun collectie in stand te houden en te ontsluiten ‘tot nut en genot der gemeenschap’. Zo ontstond het ‘Huis voor de kunst’: het Kröller-Müller Museum. In onze tijd vraagt kunst opnieuw om persoonlijke betrokkenheid, van iedereen die niet alleen zelf wil genieten van die kunst, maar dat plezier ook met anderen wil delen.

Help je dit ‘Huis voor de kunst’ levend te houden?

Met jouw bijdrage ondersteun je projecten die essentieel zijn om de collectie in topvorm te houden, om meer mensen ervan te kunnen laten genieten en op nieuwe manieren in aanraking te brengen met de kunstwerken. 

Founding partner van het Helene Kröller-Müller Fonds: 

Logo founding partner
Foto boven: Helene Kröller-Müller tijdens de opening van het Kröller-Müller Museum, op 13 juli 1938, onder: Lancering Helene Kröller-Müller Fonds op 12 juli 2014. Hein van der Loo (ABN AMRO) tekent als founding partner het Gulden Boek. V.l.n.r: Alexander Pechtold, Hein van der Loo, Lisette Pelsers, Marjan Goslings (fotograaf: Ilona van Genderen Stort)