menu sluiten

Museum voor moderne kunst

Ken je dat gevoel nog uit je kindertijd: alles om je heen leek zo indrukwekkend, zoveel groter dan dat het nu is. Je kon eindeloos verdwalen in de wereld om je heen. Bij het Kröller-Müller Museum kun je dat gevoel herbeleven. Eindelijk zie je het levenswerk van de grootste inspiratiebronnen van de moderne kunst van heel dichtbij, van Vincent van Gogh tot Piet Mondriaan. Je voelt je klein, ook wanneer je langs de imposante sculpturen in onze beeldentuin beweegt, midden in het uitgestrekte Veluwelandschap.

Koop hier je ticket

Grote collectie moderne schilderijen en moderne beeldhouwkunst

Als museum voor moderne kunst was het Kröller-Müller Museum één van de eerste. Het museum bezit een wereldberoemde collectie van voornamelijk 19e en 20ste eeuwse beeldende kunst, bestaande uit moderne schilderijen en moderne beeldhouwkunst. Daarmee is het Kröller-Müller Museum een toonaangevend museum voor moderne kunst in Nederland. 

De collectie van het Kröller-Müller Museum telt ongeveer 20.000 grotendeels moderne schilderijen en moderne beeldhouwkunst. De collectie van het museum voor moderne kunst bevat topwerken van grote meesters en beeldbepalende kunstenaars, die je het hele jaar door kunt bewonderen. In onze online collectiezoeker vind je een groot deel van onze collectie.

Ga naar de collectie

Vergaap je aan prachtige moderne beeldhouwkunst in onze beeldentuin

Middenin het natuurschoon van de Veluwe vind je onze beeldentuin. Het Kröller-Müller Museum heeft een van de grootste beeldentuinen van Europa. Beweeg je langs de ruim 160 sculpturen van grote kunstenaars, zoals Aristide Maillol, Marta Pan, Jean Dubuffet en Barbara Hepworth. Ook stuit je tijdens jouw ontdekkingstocht zomaar op de werken van Aldo van Eyck en Gerrit Rietveld. Even lekker ontspannen? Geniet samen van een picknick of zak onderuit in het gras, terwijl je de prachtige moderne beeldhouwkunst en alle natuurgeluiden in je opneemt. 

 

Steeds een nieuwe tentoonstelling voor moderne kunst

Ben jij een echte fan van moderne abstracte kunst, figuratieve kunst of realistische kunst, dan raak je bij het Kröller-Müller Museum nooit uitgekeken. Het hele jaar door kun je bij ons museum voor moderne kunst terecht voor diverse tentoonstellingen. Bekijk de agenda om te zien welke tentoonstellingen voor moderne kunst er momenteel te zien zijn.