Lies Boelrijk, hoofd marketing en business development: “Het Kröller-Müller Museum heeft in AkzoNobel niet alleen een loyale partner met hart voor kunst en cultuur, maar haalt daarnaast vakmanschap en expertise in huis op gebied van hoogwaardige verfproducten.”

Het partnerschap is het resultaat van de nauwe betrokkenheid van de technische consulenten van AkzoNobels merk Sikkens bij de selectie van een duurzaam verfsysteem voor de restauratie. Kunstenaar Jean Dubuffet (Le Havre, 1901-Parijs, 1985) koos in 1974, toen Jardin d’émail in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum werd gebouwd, ook al voor de verf van Sikkens.

Na ruim een jaar testen, keuren, aanpassen en opnieuw testen is in december 2019 de definitieve keuze gemaakt voor het verfsysteem van Sikkens voor de restauratie van het kunstwerk. In januari 2020 is gestart met het aanbrengen van 1.200 liter witte en zwarte coating.

Fred van den Heuvel, Manager National Accounts Sikkens Bouwverven bij AkzoNobel: “Het was heel bijzonder om met onze expertise en natuurlijk ons product Sikkens Wapex 647 een bijdrage te kunnen leveren aan het duurzaam herstellen van Jardin d’émail. De manier van samenwerken met het museum past uitstekend bij de passie voor verf van AkzoNobel. Beide partners hechten aan zorgvuldige processen en dat was voor dit project een absolute voorwaarde.”

Een partnerschap tussen het Kröller-Müller Museum met een topcollectie moderne en hedendaagse kunst en AkzoNobel met een Sikkens merkenportfolio van topklasse is een logisch vervolg op de constructieve samenwerking in de afgelopen periode. Het museum en AkzoNobel vinden elkaar in professionaliteit en toonaangevende kwaliteit. AkzoNobel gelooft in de kracht van verf; door kleur te geven aan gemeenschappen worden ze leuker en leefbaarder.

De partners gaan een samenwerking aan voor een periode van drie jaar. Naast het wit en zwart van Jardin d’émail zal AkzoNobel de komende drie jaar de tentoonstellingszalen van het Kröller-Müller Museum kleur geven met Alphatex SF, de meest duurzame muurverf van Sikkens.

Meer informatie over de restauratie.
Foto’s van het werk na restauratie zijn te downloaden via deze link.

Over Sikkens
Sikkens heeft sinds de oprichting meer dan 225 jaar geleden een duidelijk doel: eerste klas producten en services leveren. Wij willen ervoor zorgen dat onze klanten met Sikkens-producten altijd topresultaten behalen. De samenwerking met de gebruikers van onze producten is de sleutel tot succes - van de ontwikkeling tot aan het voltooide werk. Waarom? Heel eenvoudig; topkwaliteit verf is onze passie en we staan voor vakmanschap. Sikkens bekleedt een voortrekkersrol op het vlak van innovatie, technische uitmuntendheid en kleurexpertise. De verfproducten van Sikkens bieden gegarandeerd succes aan professionele schilders, architecten en interieurontwerpers voor zowel nieuwbouw- als renovatie projecten. Meer informatie.
Over AkzoNobel
AkzoNobel heeft een passie voor verf. Wij zijn experts in het ambacht van het maken van verven en lakken, waarbij wij sinds 1792 de standaard zetten voor kleur en bescherming. Wereldwijd vertrouwen klanten op ons merkenportfolio van topklasse - waaronder Flexa, International, Sikkens en Interpon. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en we zijn actief in meer dan 150 landen. We hebben circa 33.500 getalenteerde mensen in dienst met een passie voor het leveren van hoogwaardige producten en diensten. Meer informatie.
Foto: Restauratie Jardin d'émail van Jean Dubuffet, foto: Marjon Gemmeke