Gratis dagje uit voor senioren


De Museum Plus Bus is een initiatief van 12 musea, mogelijk gemaakt dankzij de genereuze steun van de BankGiro Loterij. De bus brengt senioren uit verzorgingshuizen of met thuiszorg naar een van de aangesloten musea. Ze worden gastvrij ontvangen, krijgen koffie of thee en een rondleiding, en worden met de bus weer naar huis gebracht. Het hele uitje is gratis.
De Museum Plus Bus is sinds de eerste rit op 15 januari 2008 uitgegroeid tot een zeer populair project en voorziet in een groeiende behoefte bij de doelgroep. De bus heeft in 6 jaar inmiddels al ruim 99.500 senioren vervoerd in meer dan 2065 ritten. Ruim 12.000 deelnemers bezochten het Kröller-Müller Museum.

Deelnemende musea

Zeven musea staan aan de basis van dit project: het Kröller-Müller Museum, het Mauritshuis, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Cobra Museum, het Joods Historisch Museum en de Hermitage Amsterdam. De overige deelnemende musea zijn Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Het Valkhof, TwentseWelle, het Nederlands Openluchtmuseum en Gemeentemuseum Den Haag. Het Kröller-Müller Museum maakt deel uit van het dagelijks bestuur.