VAN GOGH EUROPE

Het Kröller-Müller Museum is samen met het Van Gogh Museum Amsterdam en Van Gogh Brabant founding partner van Van Gogh Europe, opgericht in 2012. Doel van de stichting is om Van Goghs erfgoed in Europa zo breed mogelijk toegankelijk te maken. Na de startfase is in 2018 een begin gemaakt met een heroriëntatie op doelstellingen en strategie, zodat een nieuw meerjarenactiviteitenplan kan worden opgesteld. Twee nieuwe partners traden toe: het Drents Museum en het huis in London (Hackford Road), waar Vincent van Gogh heeft gewoond.
Meer informatie

DE TOOROP ROUTE

Gesteund door EuroArt en het MTVP Museum Domburg NL, is het ICEAC de Ambassadeur van het netwerk van Toorop locaties in het project Impressionisms Routes. Een basis-Route is tot stand gebracht en wordt verder ontwikkeld door heel Europa heen, met als startpunt musea en organisaties in Nederland (Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Laren NH, Utrecht, Rotterdam, Katwijk, Dordrecht, Leiden, Den Haag, Domburg, Middelburg, Otterlo, Nijmegen, Arnhem, Oosterbeek, Zwolle, Assen), België (Brussel), Frankrijk (Paris), Engeland (Londen), Duitsland (Neuss, Mainz, Karlsruhe, Munich, Stuttgart, Berlin, Schwaan, Alkersum auf Föhr), Zwitserland (Zürich) en Oostenrijk (Wenen).
Het ICEAC (iceac.eu) bezit – tot nu toe – een bibliotheek van meer dan 5.000 boeken toegespitst op kunstenaarskolonies in Europa.
Download de pdf met meer informatie

MONDRIAAN & DE STIJL

Het museum maakt als ‘schatkamer van De Stijl’ in 2018 onderdeel uit van de storyline Mondriaan & De Stijl, via regiomarketingpartner Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. De goede resultaten van het themajaar in 2017 en het enthousiasme onder de bezoekers en partners leid tot het besluit om Mondriaan to Dutch Design voort te zetten als verhaallijn Mondriaan & De Stijl. Het is een tweejarig programma waar zeven locaties aan meedoen, te weten Drachten, Winterswijk, Ede/Otterlo, Amersfoort, Utrecht, Leiden en Den Haag. De communicatie richt zich op awareness, conversie en cross-selling tussen de partners.
Meer informatie

 

logo Daily ArtDailyart

Het Kröller-Müller Museum werkt sinds 2015 samen met DailyArt. DailyArt is een gratis mobiele app (iOS/Android) waarin elke dag een kunstwerk met een kort achtergrondverhaal gepubliceerd wordt. De app bereikt maandelijks een publiek van 1 miljoen kunstliefhebbers, in 16 talen.

In de app en in het online DailyArt Magazine zijn meedere keren verhalen over de collectie en tijdelijke tentoonstellingen gepubliceerd.

 

Linklijst:

https://krollermuller.nl/museum-moderne-kunst

https://krollermuller.nl/dagje-uit-veluwe

https://krollermuller.nl/dagje-uit-met-kinderen

https://krollermuller.nl/dagje-weg-nederland

https://krollermuller.nl/activiteiten-veluwe

https://krollermuller.nl/van-gogh-kunstwerken

https://krollermuller.nl/van-gogh-schilderijen

https://krollermuller.nl/pablo-picasso-kunstwerken

https://krollermuller.nl/piet-mondriaan-kunstwerken