Lisettes Lijst #10 - Compositie in lijn, tweede staat door Piet Mondriaan

In deze aflevering: een iconisch kunstwerk van Piet Mondriaan.

Lisettes Lijst #9 - La pièce door Ger van elk

In deze aflevering: een klein, houten blokje met een bijzondere betekenis.

Lisettes Lijst #8 - Opposites of white door Roni Horn

In deze aflevering: het glazen kunstwerk Opposites of white, door Roni Horn. Een glazen kunstwerk in twee objecten, dat is gemaakt door vloeibaar glas gedurende vierentwintig uur in een mal te gieten en in vier maanden tijd langzaam af te laten koelen. 

 

Lisettes Lijst #7 - Abstrakte Figur door Oskar Schlemmer

Oskar Schlemmer verbeeldt met zijn Abstrakte Figur de menselijke figuur in zijn meest elementaire verschijningsvorm en bewegingen. 

 

Lisettes Lijst #6 - La partie de cartes door Fernand Léger

In aflevering 6 van Lisettes lijst bespreekt Lisette een indrukwekkend kunstwerk van Fernand Léger waarin de mens als machine wordt weergeven, La partie de cartes door Fernand Léger.

 

Lisettes Lijst #5: Venus met Amor als honingdief door Lucas Cranach de Oude

In deze aflevering kijken we een schilderij door Lucas Cranach de Oude met een wijze levensles in een pikant jasje én een van de oudere werken in de collectie van het museum: Venus met Amor als honingdief.

 

Lisettes Lijst #4: Le commencement du monde door Constantin Brancusi

Le commencement du monde, door Constantin Brancusi, is een bijzonder sculptuur gemaakt door een kunstenaar die vaak wordt gezien als de vader van de moderne beeldhouwkunst.

 

Lisettes Lijst #3: Paravento con Linea di Velocità door Giacomo Balla

In deze aflevering bekijken we een bijzonder gebruiksvoorwerp gemaakt door één van de voormannen van het futurisme: Giacomo Balla’s Paravento con Linea di Velocità (1916-17).

 

Lisettes Lijst #2: Pastorale door Barbara Hepworth

Pastorale is een abstracte vertaling van een liggende figuur, die in alle rust ligt en omgeven door de natuur. Met dit werk verbeeldt Hepworth het totaal ontspannen gevoel van de liggende mens, omringd door de zee en de heuvels – de golven en dalen.

 

Lisettes Lijst #1: Le Chahut door Georges Seurat

In de eerste aflevering van Lisettes Lijst kijken we samen met Lisette Pelsers, directeur van het Kröller-Müller Museum, naar het pointillistisch schilderij Le Chahut (1889-1891) door Georges Seurat.