menu sluiten

Dagje uit in de meivakantie

Heb je zin in een dagje uit in de meivakantie? Bezoek dan het Kröller-Müller Museum. Het museum is geschikt voor het hele gezin en richt zich op moderne en hedendaagse kunst. Bovendien is je museumbezoek ideaal te combineren met een heerlijke fiets- of wandeltocht op de prachtige Veluwe. De natuur staat in volle bloei gedurende de meivakantie, dus dat wordt genieten! Is het Kröller-Müller voor jou de perfecte invulling van een dagje weg in de meivakantie? Lees snel verder. 

Plan je bezoek

Kröller-Müller: het leukste dagje weg in de meivakantie

Ga op pad in de meivakantie! Dé ideale periode om lekker actief bezig te zijn: de temperaturen stijgen en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Hoe fijn is het dan om Het Nationale Park De Hoge Veluwe in te trekken? Lekker buiten zijn en nieuwe energie opdoen. En ben je kunst- en cultuurliefhebber? Dan mag een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum zeker niet ontbreken.

In en rondom het museum is van alles te beleven, ieder seizoen weer. Bewonder onze tentoonstellingen van grote meesters als Van Gogh, Mondriaan en Picasso en ga op ontdekkingstocht in onze grote beeldentuin. Daar ontdek je ruim 160 sculpturen van grote hedendaagse kunstenaars. Echt waar: je ontdekt altijd wel iets nieuws. Het is maar goed dat de beeldentuin heel het jaar geopend is, ook tijdens de meivakantie.

Leuke kinderuitjes in de meivakantie

Is een museum saai voor kinderen? Echt niet! In het Kröller-Müller is van alles te beleven, te zien en te doen voor kinderen. Wij bieden ook tijdens de meivakantie allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spannend speurspel, een liefdevol date-spel of een creatief schilderspel? En als kers op de taart mogen kinderen zich uitleven in onze grote beeldentuin. Ze gaan zelf op ontdekkingstocht en leren al spelende meer over de kunstwerken. Eén van de favorieten bij kinderen is Jardin d’émail, ontworpen door Jean Dubuffet in 1974. Dit enorme kunstwerk mag aangeraakt worden. Sterker nog: er mag op gelopen en gespeeld worden! Let op: Jardin d'émail heeft afwijkende openingstijden. Lees meer over de Jardin d'émail

Bezoek de tentoonstelling: 'Door de bomen het bos'

In de meivakantie van 2024 is er een nieuwe tentoonstelling te zien: Door de bomen het bos. Deze tentoonstelling brengt mens, kunst en natuur bij elkaar. Je ziet werk van vier internationale kunstenaars: Andy Holden, Eija-Liisa Ahtila, Julian Charrière en Hans Op de Beeck. Zij kijken allemaal op hun eigen manier naar de verhouding tussen mens en natuur. Een groot thema daarbij is de klimatologische crises. Een simpele oplossing hiervoor bestaat (nog) niet. Sterker nog: er zijn zó veel meningen, oplossingen en discussies gaande. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Waar begin je? Hoe kun je zélf zo goed mogelijk handelen? Dit soort vragen staan centraal in de tentoonstelling Door de bomen het bos.


En natuurlijk ga je ook zelf lekker de natuur in. Als onderdeel van de tentoonstelling organiseren we namelijk wandelingen in de beeldentuin. Tijdens zo’n wandeling worden al je zintuigen geprikkeld en sta je in directe verbinding met kunst en natuur. Waar kun je dat nu beter ervaren dan in de prachtige bosrijke omgeving van het Kröller-Müller Museum? 
Meer over de wandelingen 

 

Ga naar onze agenda voor meer informatie over onze activiteiten tijdens de meivakantie.