menu sluiten

Dagje uit in de voorjaarsvakantie

Ben je op zoek naar leuke uitjes voor de voorjaarsvakantie? Zet dan het Kröller-Müller Museum op je lijstje. Je vindt het museum middenin Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waardoor je museumbezoek ideaal te combineren is met een fiets-of wandeltocht. Geniet van de allereerste lentegeuren en zie het natuurlandschap langzaam ontwaken uit zijn winterslaap. Kom daarnaast cultuur snuiven in het Kröller-Müller Museum: een toonaangevend museum op het gebied van moderne en hedendaagse kunst. 

Plan je bezoek

Kröller-Müller: een perfect dagje weg in de voorjaarsvakantie

Het is (bijna) voorjaarsvakantie! Tijd voor gezellige dagjes weg met je familie of vrienden. Ben je een echte kunst- en cultuurliefhebber? Dan heten we je van harte welkom bij het Kröller-Müller Museum. In en rondom het museum is van alles te beleven. Bezoek bijvoorbeeld onze (tijdelijke) tentoonstellingen en kijk je ogen uit in onze omvangrijke beeldentuin. Hier vind je ruim 160 sculpturen van grote kunstenaars zoals Jean Dubuffet, Marta Pan en Auguste Rodin. De beeldentuin is het gehele jaar open, ook tijdens de voorjaarsvakantie.

Ga je ook het museum van binnen ontdekken? Dan loop je de prachtige kunstwerken van een aantal grote meesters tegemoet. Zo vind je in het museum de op-één-na grootste collectie Van Gogh kunstwerken. En ook de werken van kunstenaars als Mondriaan en Picasso hebben een prominente plek in het Kröller-Müller Museum.

Tijdelijke tentoonstelling: Eerst komt de liefde voor de kunst

Bijzonder deze voorjaarsvakantie is de tijdelijke tentoonstelling Eerst komt de liefde voor de kunst. In deze tentoonstelling zie je 100 kunstwerken uit de collectie van galerie Art & Project. Dat is een van de meest toonaangevende galeries voor hedendaagse kunst in Nederland en ver daarbuiten. Deze interactieve expositie richt zich op conceptuele kunst. En dan met name het beter leren begrijpen van de kunst en je met andere ogen laten kijken. Heel leuk en leerzaam voor jong en oud!

Tips voor uitjes op de Veluwe

Breng je deze voorjaarsvakantie een bezoek aan het Kröller-Müller Museum? Combineer je dagje uit dan met andere activiteiten op De Hoge Veluwe. Er is meer dan genoeg te beleven! Zo kun je heerlijk wandelen en fietsen door het natuurpark. Rustpauzes breng je door in restaurant Park Paviljoen: dé plek voor een heerlijk hapje en drankje. Tip: breng ook zeker eens een bezoek aan het Jachthuis Sint Hubertus: het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Rondleidingen in het jachthuis kun je vooraf of op de dag zelf online reserveren bij het park.

De leukste kinderuitjes in de voorjaarsvakantie

Op de Veluwe zijn ook genoeg leuke activiteiten voor kinderen tijdens de voorjaarsvakantie. Er worden in en rondom het Kröller-Müller Museum veel leuke interactieve doe-dingen georganiseerd. Zo is er een speurspel, een schilderspel, een dobbelspel en mogen kinderen lekker zélf op ontdekkingstocht gaan in de beeldentuin. Deze ontdekkingstocht wordt nóg leuker met de speciale Geo Route-app. Met deze app gaan kinderen speuren naar een echte kunstschat! Is de schat gevonden, dan verschijnt er in de app een code om de kunstschat te ontgrendelen. Vervolgens ontvang je een creditcard waarmee je iets leuks kan uitzoeken in de museumwinkel.