menu sluiten

Dagje uit in de voorjaarsvakantie

Ben je op zoek naar leuke uitjes voor de voorjaarsvakantie? Zet dan het Kröller-Müller Museum op je lijstje. Je vindt het museum middenin Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waardoor je museumbezoek ideaal te combineren is met een fiets-of wandeltocht. Geniet van de allereerste lentegeuren en zie het natuurlandschap langzaam ontwaken uit zijn winterslaap. Kom daarnaast cultuur snuiven in het Kröller-Müller Museum: een toonaangevend museum op het gebied van moderne en hedendaagse kunst. 

Koop hier je ticket

Kröller-Müller: een perfect dagje weg in de voorjaarsvakantie

Het is (bijna) voorjaarsvakantie! Tijd voor gezellige dagjes weg met je familie of vrienden. Ben je een echte kunst- en cultuurliefhebber? Dan heten we je van harte welkom bij het Kröller-Müller Museum. In en rondom het museum is van alles te beleven. Bezoek bijvoorbeeld onze (tijdelijke) tentoonstellingen en kijk je ogen uit in onze omvangrijke beeldentuin. Hier vind je ruim 160 sculpturen van grote kunstenaars zoals Jean Dubuffet, Marta Pan en Auguste Rodin. De beeldentuin is het gehele jaar open, ook tijdens de voorjaarsvakantie.

Ga je ook het museum van binnen ontdekken? Dan loop je de prachtige kunstwerken van een aantal grote meesters tegemoet. Zo vind je in het museum de op-één-na grootste collectie Van Gogh kunstwerken. En ook de werken van kunstenaars als Mondriaan en Picasso hebben een prominente plek in het Kröller-Müller Museum.

Tips voor uitjes op de Veluwe

Breng je deze voorjaarsvakantie een bezoek aan het Kröller-Müller Museum? Combineer je dagje uit dan met andere activiteiten op De Hoge Veluwe. Er is meer dan genoeg te beleven! Zo kun je heerlijk wandelen en fietsen door het natuurpark. Rustpauzes breng je door in restaurant Park Paviljoen: dé plek voor een heerlijk hapje en drankje. Tip: breng ook zeker eens een bezoek aan het Jachthuis Sint Hubertus: het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Rondleidingen in het jachthuis kun je vooraf of op de dag zelf online reserveren bij het park.

De leukste kinderuitjes in de voorjaarsvakantie

Op de Veluwe zijn ook genoeg leuke activiteiten voor kinderen tijdens de voorjaarsvakantie. Er worden in en rondom het Kröller-Müller Museum veel leuke interactieve doe-dingen georganiseerd. Zo is er een speurspel, een schilderspel, een dobbelspel en mogen kinderen lekker zélf op ontdekkingstocht gaan in de beeldentuin. Zeker Jardin d’email is favoriet bij kinderen. Het is een enorm kunstwerk dat kunstenaar Jean Dubuffet in 1974 ontwierp, speciaal voor het Kröller Müller. Wat zo bijzonder aan dit kunstwerk is? Het mag aangeraakt worden. Er mag zelfs op gelopen en gespeeld worden. Is het slecht weer? Ook dan kunnen kinderen in het museum volop ontdekken door te doen!
Let op: Jardin d'émail heeft afwijkende openingstijden. Ga naar de website voor meer informatie.