menu sluiten

Het leukste uitje op Goede Vrijdag

Goede Vrijdag is de vrijdag voor Pasen, een dag waarop veel mensen vrij zijn. Wil je een dagje op pad op deze feestdag? Alleen, met z’n tweeën of het hele gezin? Dan ben je van harte welkom in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Ook op Goede Vrijdag is het museum gewoon geopend. Begin het paasweekend goed en reis af naar de Hoge Veluwe. Ontdek het museum op een van de mooiste plekken van Nederland. Hier vind je wereldberoemde kunstwerken van nationale en internationale grote meesters. Midden in de natuur, in een uitgestrekt nationaal park, vind je hier een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunstwerken. Kom langs en ontdek het zelf.

Plan je bezoek

Bezoek één van de grootste beeldentuinen van Europa

Vaak hebben we op Goede Vrijdag geluk en is het prachtig lenteweer. Het moment om er samen of alleen op uit te gaan, naar het museum  bijvoorbeeld. Gelukkig betekent een bezoek aan het Kröller-Müller niet dat je niets van het mooie weer meekrijgt. Onze collectie vind je namelijk niet alleen in het museum, maar ook daarbuiten, in de beeldentuin. Je vindt sculpturen in alle soorten en maten in de tuin, die behoort tot de grootste beeldentuinen van Europa. Misschien heb je weleens gehoord van het werk Jardin d’émail van Jean Dubuffet. Dit wereldberoemde werk is zwart, wit, en gigantisch. Bovendien is het gemaakt om aan te raken en erop te spelen. Niet zo gek dus dat ook kinderen groot fan zijn van dit kunstwerk!

Meer over de beeldentuin

Activiteiten voor het gezin

Ook met kinderen valt er in het museum een hoop te beleven. Ga met het hele gezin een dagje uit op Goede Vrijdag en ontdek welke activiteiten we voor jullie in petto hebben. Zo kunnen jong en oud in de beeldentuin met behulp van de Geocaching route op zoek naar een echte kunstschat. De schat gevonden? Dan kun je hem in de museumwinkel inruilen voor een kleine verrassing om mee naar huis te nemen. Maar ook binnen valt veel te beleven. Ga op zoek naar beroemde neuzen in kunstwerken met het Speurspel, speel het Museum Dobbelspel met je familie of doe mee aan het Zwaan zoekt een vriendje-speurspel voor de allerkleinsten. 

Ontdek alle activiteiten voor kinderen

Volg een audiotour of boek een rondleiding

Wil je van je dagje weg op Goede Vrijdag een leerzaam uitje maken? Dan zit je in het Kröller-Müller wel goed! Met de audiotour kun je tijdens je bezoek meer leren over de makers, technieken, stromingen en materialen van zo’n dertig kunstwerken in het museum. Je huurt de tour voor maar €2,50 bij de ontvangstbalie van het museum. Wie nog meer wil leren kan vooraf een rondleiding boeken, waarbij onze gidsen je alles vertellen over de werken in het museum of de beeldentuin. 

Rondleiding door het museum

Ontdek met een gids de collectie van het museum. De rondleiding bespreekt onder andere het levensgrote portret van Mata Hari van Isaac Israels en het feestelijke Le Chahut van George Seurat. Voor de werken van Vincent van Gogh is de grootste rol weggelegd in de tour. Ook over de oprichter van het museum, Helene Kröller-Müller, leer je alles tijdens deze tour. 

Rondleiding door de beeldentuin

Ga op pad in de beeldentuin met een gids en ontdek de werken van Auguste Rodin, Jean Dubuffet en Barbara Hepworth. Leer meer over de geschiedenis van de beeldentuin en bekijk de kunstwerken van heel dichtbij. 

Kun je niet wachten tot Goede Vrijdag om het museum te bezoeken? Struin dan alvast digitaal door onze collectiezoeker. Hierin vind je een schat aan kunst, van onder meer Vincent van Gogh, Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan en Paul Cézanne.

Boek een audiotour of rondleiding

Door de bomen het bos

Op Goede Vrijdag is ook de tentoonstelling Door de bomen het bos te zien in het Kröller-Müller Museum. Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling over de verhouding tussen mens en natuur. Vier kunstenaars kijken in hun werk elk op hun eigen manier naar deze verhouding. Andy Holden kijkt en luistert naar vogels, terwijl Eija-Liisa Ahtila in gesprek gaat met de natuur. Kunstenaar Julian Charrière onderzoekt de rol van het landschap in kunst en Hans Op de Beeck stelt klimaatverandering aan de orde. Gedurende de tentoonstelling worden er verschillende activiteiten en wandelingen georganiseerd. Laat je fantasie prikkelen en ga met nieuwe ideeën weer naar huis!

Bezoek de tentoonstelling

Praktische informatie over het museum

De leukste Goede Vrijdag beleef je bij het Kröller-Müller! Wil je alles uit je dagje weg halen? Bereid je bezoek dan goed voor. Reserveer alvast je tickets, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Lees je in over onze collectie en bekijk de verschillende (familie)activiteiten in het museum in de agenda. Heb je vragen over de toegankelijkheid van het museum? Daar helpen we je graag bij. Op de pagina Toegankelijkheid vind je informatie over onder meer rolstoelgebruik in het museum of een prikkelarm bezoek.