menu sluiten

Het leukste uitje op Koningsdag

Koningsdag is traditioneel de dag van kleedjesmarkten en gratis festivals. Het is elk jaar weer de dag van kinderoptochten, oranjetompoezen, oud-Hollandse spelletjes en het bezoek van de koninklijke familie aan een Nederlandse stad. Ga je liever een dagje weg op Koningsdag? Ben je op zoek naar leuke uitjes op Koningsdag om het dit jaar eens anders aan te pakken? Kom dan naar het Kröller-Müller Museum! Ook op Koningsdag zijn wij gewoon geopend. Kom naar de Hoge Veluwe en ontdek het mooiste museum van het land, met wereldberoemde kunstwerken van grote meesters uit binnen- en buitenland. Onze collectie bestaat uit bijna 20.000 moderne en hedendaagse kunstwerken, midden in de natuur. Beleef in het Kröller-Müller een Koningsdag als nooit tevoren.

Plan je bezoek

Leg jouw kleedje neer voor een picknick in de beeldentuin

Heb je nog niet besloten wat je dit jaar met Koningsdag gaat doen? Vaak hebben we die dag geluk en is het prachtig weer! Hét moment voor een gezellig dagje uit. Gelukkig betekent een bezoek aan het Kröller-Müller niet dat je de dag alleen maar binnen doorbrengt: integendeel. Een groot deel van onze collectie vind je buiten, in onze beeldentuin. Het is een van de grootste beeldentuinen van Europa en je vindt er sculpturen in alle soorten en maten. Het werk Jardin d’émail van Jean Dubuffet is misschien wel een van de bekendste. Dit enorme zwart-witte kunstwerk is gemaakt om aan te raken en op te spelen. Geen wonder dus dat het werk ook onder kinderen erg populair is. Geef op Koningsdag eens een creatieve draai aan de ‘kleedjesmarkt’, en leg jouw kleedje neer voor een picknick in de beeldentuin. Voor een dagje uit op Koningsdag dat je nooit zal vergeten!

Meer over de beeldentuin

Superleuke activiteiten voor kinderen

Ook met kinderen valt er op Koningsdag in het Kröller-Müller een hoop te beleven. Ontdek alle activiteiten voor het hele gezin tijdens een gezellig uitje naar het museum. In de beeldentuin kun je met behulp van de Geocaching route op zoek naar een echte kunstschat in de beeldentuin. Wie de schat vindt, kan deze in de museumwinkel inruilen voor een kleinigheidje om mee naar huis te nemen. Een superleuke activiteit voor kinderen op Koningsdag! Ook binnen in het museum is voor kinderen van alles te doen. Zoals het Speurspel, waarmee je samen op zoek gaat naar beroemde neuzen in kunstwerken of het Zwaan zoekt een vriendje-speurspel voor de allerkleinsten.

Ontdek alle familie-activiteiten

Kun je niet wachten tot Koningsdag om het museum te bezoeken? Neem alvast een voorproefje door digitaal te struinen door de collectiezoeker. In deze collectie vind je kunstwerken van onder meer Piet Mondriaan, Vincent van Gogh, Gerrit Rietveld en Paul Cézanne. 

Volg een audiotour en leer meer over kunst

Wil je van je dagje weg een leerzaam uitje maken? Dan is het Kröller-Müller een van de leukste koningsdagactiviteiten voor ouderen en jongeren. Voor wie tijdens het bekijken van de kunstwerken graag meer wil leren over de maker, de techniek, de stroming en de materialen van het werk, hebben we de audiotour. Deze luistertour biedt achtergrondinformatie over zo’n 30 kunstwerken uit onze vaste collectie. Voor maar €2,50 huur je de tour bij de ontvangstbalie van het museum. Nog meer leerhonger? Reserveer dan een rondleiding. Onze gidsen vertellen je tijdens een tour door het museum of de beeldentuin interessante achtergrondinformatie over topstukken en hun makers.

Boek een audiotour of rondleiding

Door de bomen het bos

Op Koningsdag is ook de tentoonstelling Door de bomen het bos te zien in het Kröller-Müller Museum. De verhouding tussen de mens en de natuur staat centraal in de tentoonstelling. Vier kunstenaars kijken in hun werk naar verschillende aspecten van deze verhouding. Andy Holden richt zich daarbij op vogels als aankondigers van onheil, terwijl in het werk van Eija-Liisa Ahtila juist de helende werking van een verblijf in de natuur centraal staat. Julian Charrière onderzoekt de manier waarop onze verbeelding van het landschap in kunst de menselijke blik op de natuur vormt, en Hans Op de Beeck geeft in zijn werk uiting aan de dreigingen die klimaatveranderingen met zich meebrengen. Onderdeel van de tentoonstelling zijn wandelingen en activiteiten in de beeldentuin van het museum. Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, die je prikkelt en op nieuwe ideeën brengt.

Bezoek de tentoonstelling

Praktische informatie over het museum

Vier Koningsdag bij ons, want de leukste Koningsdag beleef je in het Kröller-Müller! Bereid je bezoek goed voor: zo haal je alles uit jouw dagje weg. Vermijd rijen en reserveer online je tickets, lees je in over de collectie en bekijk de verschillende activiteiten die op Koningsdag op de agenda staan. Wil je meer weten over de toegankelijkheid van het museum? Of je nu gebruikmaakt van een rolstoel of loophulpmiddel, een gehandicaptenparkeerplaats nodig hebt of graag meer wilt weten over een prikkelarm bezoek aan het museum: je leest er alles over op de pagina Toegankelijkheid.