menu sluiten

Het leukste uitje met Pasen

Heb jij zin in een leuk en leerzaam uitje met Pasen? Kom naar het Kröller-Müller Museum voor het gezelligste dagje weg. Voor een dagje uit op eerste paasdag of een tweede paasdag uitje hoef je niet verder te zoeken: wij zijn gewoon geopend. In het Kröller-Müller vind je wereldberoemde kunstwerken van grote meesters. Dus kom naar de Veluwe en ontdek de collectie van moderne en hedendaagse schilderijen en beeldhouwwerken, midden in de natuur! Bekijk de vaste collectie, de Van Gogh Galerij en de verschillende wisseltentoonstellingen. Om elke hoek vind je iets nieuws om je over te verwonderen. En vergeet vooral ook de beeldentuin niet! Onze beeldentuin is één van de grootste van Europa. Hier kun je wandelen, kunst kijken en zelfs picknicken. Dus waar wacht je nog op? Beleef in het Kröller-Müller een Pasen die je nooit meer zult vergeten.

Plan je bezoek

Breng een bezoek aan de beeldentuin

Heb je nog niet besloten wat dit jaar jouw paasweekend uitjes worden? Vaak hebben we met Pasen geluk en is het prachtig weer! Hét moment om gezellig eropuit te gaan. En dan wil je natuurlijk niet de hele dag binnen in een museum doorbrengen. Gelukkig vind je in het Kröller-Müller ook buiten een geweldige kunstcollectie. Onze beeldentuin is een van de grootste van Europa en bevat zowel kleine als gigantische sculpturen. Jardin d’émail van Jean Dubuffet, bijvoorbeeld. Dit enorme kunstwerk is een van de grootste, bekendste en populairste kunstwerken van het museum. En waar we al op jonge leeftijd leren dat kunst niet bedoeld is om aan te raken, mag dat hier wel. Niet alleen aanraken, zelfs: je mag op het kunstwerk lopen en er zelfs op spelen. Het is dus niet zo verwonderlijk dat ook kinderen groot fan zijn van dit kunstwerk. Maak je bezoek aan de beeldentuin tijdens Pasen extra bijzonder door een kleedje en je eigen picknick mee te brengen. Verse sapjes, een mandje met eitjes en wat lekkere broodjes en jouw heerlijke paasbrunch of -lunch op een unieke locatie is compleet!

Meer over de beeldentuin

Activiteiten voor kinderen

Klaar met paaseieren zoeken en zoek je nu naar paasweekenduitjes? Neem de kinderen mee voor een leuk dagje uit op eerste of tweede paasdag. Want ook zij zijn van harte welkom in het museum. En dat niet alleen, het Kröller-Müller Museum heeft tijdens het paasweekend allerlei leuke activiteiten voor het hele gezin. Voor de allerkleinsten is er het Zwaan zoekt een vriendje-speurspel, voor wat oudere kinderen het Speurspel. Met die laatste ga je in het hele museum op zoek naar beroemde neuzen in kunstwerken. Dat wordt lachen! Ook in de beeldentuin kun je spelenderwijs op onderzoek uit. Ontdek met behulp van de Geocaching route al speurend naar een echte kunstschat de verschillende bijzondere kunstwerken in de beeldentuin. Heb je de schat ontdekt? Dan krijg je een geheime code om hem te openen. En natuurlijk gaan kinderen met een echte schat naar huis. Het leukste uitje met Pasen is het Kröller-Müller!

Ontdek alle familie-activiteiten

Tellen jullie de dagen tot Pasen af? Neem alvast een kijkje in de collectiezoeker. Hierin vind je allerlei leerzame informatie over onze kunstwerken. De kunst van Vincent van Gogh, Picasso, Mondriaan en Monet, bijvoorbeeld. Zo ben je helemaal klaar voor je dagje uit met Pasen.

Meer leren over kunst: volg een audiotour of rondleiding

Wil je tijdens de paasdagen meer leren over de kunstwerken die in het Kröller-Müller te zien zijn? Dat kan met behulp van de audiotour. Deze persoonlijke tour geeft achtergrondinformatie over bijna 30 kunstwerken uit de vaste collectie. Je kunt de audiotour voor €2,50 huren bij de ontvangstbalie van het museum. Daarnaast kun je deelnemen aan een rondleiding. Kies voor een rondleiding door het museum of door de beeldentuin, boordevol interessante achtergrondinformatie over topstukken en de kunstenaars.

Boek een audiotour of rondleiding

Door de bomen het bos

Tijdens Pasen is ook de tentoonstelling Door de bomen het bos te zien in het Kröller-Müller Museum. De tentoonstelling Door de bomen het bos draait om de verhouding tussen mens en natuur. In hun werk onderzoeken vier kunstenaars, elk op hun eigen wijze, deze verhouding. Vogels als aankondigers van onheil, daar draait het in het werk van Andy Holden om. Eija-Liisa Ahtila onderzoekt hoe de grootsheid van de natuur kan worden vastgelegd, terwijl Julian Charrière bekijkt hoe onze verbeelding van het landschap in kunst de menselijke blik op de natuur vormt. Het werk van Hans Op de Beeck verbeeldt de gevolgen van klimaatverandering op de natuur. Gedurende de tentoonstelling worden verschillende wandelingen en activiteiten in de beeldentuin georganiseerd. Laat je verrassen door deze veelzijdige, prikkelende tentoonstelling.

Bezoek de tentoonstelling

Praktische informatie over het museum

De leukste paasdagen beleef je in het Kröller-Müller. Ga goed voorbereid op pad voor je paasuitje: zo kun je alles uit je dagje weg halen! Reserveer je tickets online en vermijd de rijen, lees je in over de collectie en bekijk in de agenda de activiteiten die op de planning staan. Heb je vragen over toegankelijkheid, bijvoorbeeld omdat je gebruik maakt van een rolstoel of een loophulpmiddel? Of wil je meer weten over faciliteiten als een gehandicaptenparkeerplaats of over een prikkelarm museumbezoek? Lees er alles over op de pagina Toegankelijkheid.