menu sluiten

Het leukste uitje op Bevrijdingsdag

Op 5 mei staan we jaarlijks stil bij de bevrijding van Nederland en vieren we de vrijheid. Voor veel mensen is Bevrijdingsdag een vrije dag. Ben jij op zoek naar een 5 mei activiteit, of leuke bevrijdinsdagsactiviteiten voor kinderen? Ook op deze feestdag is het Kröller-Müller Museum geopend en ben je van harte welkom. Combineer kunst en natuur tijdens dit ideale dagje uit op Bevrijdingsdag. Het Kröller-Müller in Otterlo vind je namelijk midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, op één van de mooiste plekken van het land. Ontdek op Bevrijdingsdag bijzondere kunstwerken van wereldberoemde grote meesters uit binnen- en buitenland.

Plan je bezoek

Wandel door één van de grootste beeldentuinen van Europa

Hemelvaart, Pasen en Bevrijdingsdag: ieder jaar kent het voorjaar verschillende feestdagen. Vaak is het op 5 mei stralend weer: ideaal om een dagje weg te gaan. Tijdens een bezoek aan het Kröller-Müller hoef je niets van het mooie weer te missen: een groot deel van de collectie vind je namelijk buiten, in de beeldentuin. Hier wandel je langs en soms zelfs over sculpturen in alle soorten en maten. In de tuin, die behoort tot de grootste van Europa, vind je ook het beroemde Jardin d’émail van Jean Dubuffet. Dit kunstwerk is populair onder kinderen, want je mag het aanraken, eroverheen wandelen en erop spelen. Wil jij jouw Bevrijdingsdag extra bijzonder maken? Breng een kleedje en een lunchpakket mee en geniet van een picknick naast jouw favoriete kunstwerk.

Meer over de beeldentuin

Verrassende gezinsactiviteiten

Op zoek naar leuke uitjes op Bevrijdingsdag? Ga er met de hele familie op uit en ontdek samen het museum. Het hele jaar door kun je bij ons deelnemen aan allerlei verrassende gezinsactiviteiten. Zo kunnen jullie in de beeldentuin samen op zoek naar een echte kunstschat, met behulp van de Geocaching route. Wanneer jullie de schat vinden, kunnen jullie deze in de museumwinkel inruilen voor een kleine verrassing. De allerkleinsten kunnen het museum ontdekken met het Zwaan zoekt een vriendje-speurspel. Voor iets oudere kinderen zijn er ook Speurspellen, waarbij je bijvoorbeeld in het museum zoekt naar beroemde neuzen in kunstwerken. Dat wordt leuk!

Ontdek alle activiteiten

Boek een rondleiding of audiotour

In het Kröller-Müller valt voor jong en oud iets te beleven. Wil je van je dagje weg op 5 mei een leerzame dag maken? Ontdek het museum dan met behulp van de audiotour. Door tijdens je bezoek te luisteren naar deze tour leer je alles over dertig kunstwerken in het museum: van de makers en gebruikte technieken tot de stromingen waartoe ze behoren. Of boek vooraf een rondleiding

Rondleiding door het museum

Ga met een gids op pad en ontdek de collectie van het museum. De rondleiding brengt je langs een aantal belangrijke werken, maar concentreert zich op de werken van Vincent van Gogh, die hij in Nederland en Frankrijk schilderde. Houd jij van zijn werk? Dan wil je deze rondleiding niet missen! Daarnaast leert de tour je meer over de oprichter en naamgever van het museum: Helene Kröller-Müller. 

Rondleiding door de beeldentuin

Leer meer over de geschiedenis van de beeldentuin en bekijk de kunstwerken van onder meer Auguste Rodin, Barbara Hepworth en Jean Dubuffet van heel dichtbij. De gids vertelt je alles over de sculpturen in een van de grootste beeldentuinen van Europa. 

Wil je niet wachten tot Bevrijdingsdag, maar nu al meer leren over de kunstwerken in het museum? Dat kan, met onze collectiezoeker. Hierin vind je de collectie van het museum, zowel de kunstwerken die je op dit moment kunt bewonderen als de werken die nu even niet in de zaal hangen. Van Vincent van Gogh en Piet Mondriaan tot Paul Cézanne en meer: snuffel door de collectie en leer alles over deze unieke kunstwerken.

Boek een audiotour of rondleiding

Struinen door de Van Gogh galerij

Helene Kröller-Müller, de oprichter van het museum, was groot fan van het werk van Vincent van Gogh. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je in het museum bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen van deze wereldberoemde kunstenaar vindt. Dat niet alleen: het is één van de grootste Van Gogh-verzamelingen ter wereld. Sinds de opening van het museum in 1938 vind je in de Van Gogh galerij onder meer zijn wereldberoemde werken De aardappeleters en Caféterras bij nacht. 

Bezoek de Van Gogh Galerij

Door de bomen het bos

Op Bevrijdingsdag is ook de tentoonstelling Door de bomen het bos te zien in het Kröller-Müller Museum. In de tentoonstelling zie je kunst van vier kunstenaars, die in hun werk elk op hun eigen manier kijken naar de verhouding tussen mens en natuur. Zo kijkt en luistert Andy Holden naar vogels, gaat Eija-Liisa Ahtila in gesprek met de natuur, onderzoekt Julian Charrière de rol van het landschap in kunst en stelt Hans Op de Beeck klimaatverandering aan de orde. Onderdeel van de tentoonstelling zijn wandelingen en activiteiten in de beeldentuin. Door de bomen het bos is een verrassend, veelzijdige tentoonstelling, die je prikkelt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis laat gaan.

Bezoek de tentoonstelling

Praktische informatie over het museum

Het leukste dagje weg op Bevrijdingsdag beleef je bij het Kröller-Müller. Bereid je bezoek goed voor: zo kun je alles uit je dag halen. Wanneer je online je tickets reserveert, hoef je op Bevrijdingsdag niet in de rij te staan. Neem alvast een kijkje in de agenda, zo weet je welke bevrijdingsdagactiviteiten voor kinderen en ouderen er worden georganiseerd. Een voorproefje van de collectie krijg je via de collectiezoeker. Meer weten over toegankelijkheid? Neem dan een kijkje op onze Toegankelijkheidspagina.