menu sluiten

Het leukste uitje met Pinksteren

In het voorjaar zijn we in Nederland regelmatig een dagje vrij. Met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, bijvoorbeeld. Heb je zin om een dagje weg te gaan met Pinksteren? Kom naar het museum! Het Kröller-Müller is eerste en tweede pinksterdag gewoon geopend. Je bent van harte welkom. Ontdek onze prachtige collecties tijdens het leukste uitje met Pinksteren. Wandel langs de werken, of in onze beeldentuin, die tot de grootsten van Europa behoort. Hier vind je een uitgebreide collectie kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ontdek het zelf! 

Plan je bezoek

Wandel langs kunstwerken in de beeldentuin

Meestal kunnen we met Pinksteren genieten van prachtig weer. Wist je dat het Kröller-Müller Museum niet alleen het leukste uitje is met slecht weer, maar ook wanneer de zon volop schijnt? Tijdens je bezoek hoef je niets van het mooie weer te missen. Een groot deel van onze kunstcollectie staat namelijk niet binnen, maar buiten. In de beeldentuin wandel je langs kunstwerken in alle soorten en maten. Het grootste is Jardin d’émail van Jean Dubuffet. Deze bekende zwart-witte sculptuur is een bijzonder kunstwerk: je mag het aanraken, eroverheen wandelen en erop spelen. Geen wonder dus dat het erg populair is onder kinderen!

Meer over de beeldentuin

Verrassende activiteiten voor het hele gezin

Op zoek naar leuke activiteiten op eerste pinksterdag, of op tweede pinksterdag? Ga er met de hele familie op uit en ontdek wat het museum jullie te bieden heeft. Het hele jaar door vind je in het Kröller-Müller de leukste activiteiten voor jong en oud. In het museum kunnen de allerjongsten het Zwaan zoekt een vriendje-speurspel spelen. Iets oudere kinderen kunnen met het Speurspel op zoek naar beroemde neuzen in kunstwerken. Maar ook in de beeldentuin valt er veel te beleven. Met behulp van de Geocaching route gaan jullie samen op zoek naar een echte kunstschat. Schat gevonden? Dan ruil je hem in de museumwinkel in voor een kleine verrassing!

Ontdek alle activiteiten met Pinksteren

Leer meer tijdens een audiotour of rondleiding

Wil je een dagje weg met Pinksteren? In het Kröller-Müller Museum valt voor jong en oud iets te beleven. Ga jij voor een leerzaam dagje uit op 1e of 2e pinksterdag? Haal dan bij de balie van het museum de audiotour. Hiermee leer je alles over dertig kunstwerken in het museum, van de stromingen waartoe ze behoren tot hun makers en gebruikte technieken. Wil je meer leren? Boek dan vooraf een rondleiding door het museum of de beeldentuin.

Boek een rondleiding of audiotour

Eén van de grootste Van Gogh verzamelingen ter wereld

Fans van Vincent van Gogh komen tijdens het pinksterweekend zeker aan hun trekken. De oprichter van het museum, Helene Kröller-Müller, was namelijk ook groot fan van de kunstenaar. Ze verzamelde bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen van zijn hand. Zo stelde ze een van de grootste Van Gogh verzamelingen ter wereld samen. Neem dus zeker een kijkje bij De aardappeleters en Caféterras bij nacht.

Bezoek de Van Gogh galerij

Door de bomen het bos

Op Pinksteren is ook de tentoonstelling Door de bomen het bos te zien in het Kröller-Müller Museum. De verhouding tussen mens en natuur staat centraal in de tentoonstelling. Dat er eindeloos veel manieren zijn om naar deze verhouding te kijken, laten vier kunstenaars in hun werk zien. Het werk van Andy Holden kijkt naar vogels als aankondigers van onheil, terwijl Eija-Liisa zich in haar werk richt op het vastleggen van de grootsheid van de natuur. Hans Op de Beeck toont het spanningsveld tussen de idylle van verre vakantieoorden en de realiteit van klimaatverandering, terwijl Julian Charrière onderzoekt hoe onze verbeelding van het landschap in kunst de blik van de mens op de natuur vormt. Laat je verrassen door deze veelzijdige, prikkelende tentoonstelling, en neem deel aan de verschillende wandelingen en activiteiten in de beeldentuin.

Bezoek de tentoonstelling

Praktische informatie over het museum

Het leukste uitje op 1e pinksterdag is een dagje museum. Maar ook op 2e pinksterdag ben je van harte welkom. Wil je alles uit jouw dagje weg halen? Bereid je bezoek dan goed voor. Zo kun je nu al online je tickets reserveren. Dat scheelt met Pinksteren weer tijd! In de agenda kun je zien welke activiteiten er op eerste en tweede pinksterdag worden georganiseerd. Alvast rondneuzen in de collectie? Neem dan zeker een kijkje bij de collectiezoeker. Bij ons is iedereen welkom.

Wil je meer weten over de toegankelijkheid van het museum? Bekijk dan onze Toegankelijkheidspagina.