menu sluiten

De leukste uitjes op Hemelvaartsdag

Ben je op zoek naar leuke activiteiten op Hemelvaartsdag? Bij het Kröller-Müller Museum in Otterlo vind je het leukste dagje weg met Hemelvaart. Op deze feestdag in mei is het museum elk jaar gewoon geopend. Veel mensen zijn vrij op deze donderdag, en doordat de feestdag in de lente valt is het bijna altijd mooi weer. Dat komt goed uit, want in het Kröller-Müller valt binnen én buiten een hoop te beleven. Combineer kunst en natuur tijdens dit ultieme uitje op Hemelvaartsdag. Het museum is gelegen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe: een van de mooiste plekken van Nederland. Kom op Hemelvaartsdag naar het Kröller-Müller en ontdek bijna 20.000 moderne kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars. 

Plan je bezoek

Dagje uit op Hemelvaartsdag

Het voorjaar staat bol van feestdagen: van Pasen en Bevrijdingsdag tot Hemelvaart. Gewoonlijk is het op Hemelvaartsdag prachtig week, het moment voor een leuk uitje. Kom je die dag naar het Kröller-Müller Museum, dan hoef je niets van het mooie weer te missen. Onze collectie hangt namelijk niet alleen binnen: ook in onze beeldentuin valt de mooiste kunst te ontdekken. Struin in het zonnetje langs de verschillende grote en kleine sculpturen, en ontdek om iedere hoek iets nieuws. Onze beeldentuin behoort tot de grootste van Europa, en bevat werken van allerlei beroemde kunstenaars. Een van de bekendste kunstwerken in de tuin is Jardin d’émail van Jean Dubuffet. Omdat je dit kunstwerk mag aanraken, er overheen mag lopen en erop mag spelen, is dit werk vaak populair bij kinderen. Zoek jij de leukste uitstapjes op Hemelvaartsdag? Breng je eigen picknickmand mee en geniet van een lunch met het hele gezin midden in de beeldentuin!

Meer over de beeldentuin

Kinderuitjes op Hemelvaartsdag

Wil je met Hemelvaart met de kinderen op pad? Kom naar het museum! Wist je dat een museumticket voor kinderen tot en met twaalf jaar gratis is? Dus ga met de hele familie op pad en ontdek samen het museum. Ook op Hemelvaartsdag valt er een hoop te beleven voor het hele gezin. De stoere Geocaching route bijvoorbeeld. In de beeldentuin gaan jullie op zoek naar een echte kunstschat. De schat gevonden? Dan krijg je in de museumwinkel een kleine verrassing! Of doe in het museum mee aan het Speurspel, en ga op zoek naar beroemde neuzen in kunstwerken. Voor de allerkleinsten is er het Zwaan zoekt een vriendje-speurspel. Ontdek nu alle leuke activiteiten voor kinderen met Hemelvaart! 

Ontdek alle activiteiten op Hemelvaartsdag

Een leerzaam dagje weg op Hemelvaartsdag

In het Kröller-Müller is voor jong en oud altijd iets te beleven. Zoek je leuke uitjes op Hemelvaartsdag die ook leerzaam zijn? Zoek niet verder, maar kom naar het museum. Dwaal door de zalen en luister ondertussen naar de audiotour. Zo kom je al kijkend meer te weten over dertig verschillende kunstwerken. Wie de werken maakte, tot welke stroming ze behoorden, welke technieken zijn gebruikt en nog veel meer. Of boek vooraf een rondleiding

Rondleiding door het museum

Ontdek samen met een gids de collectie van het museum. De tour gaat langs verschillende kunstwerken en zoomt vervolgens in op het werk van Vincent van Gogh, dat hij in Nederland en Frankrijk schilderde. Van Goghfans willen deze rondleiding niet missen! Ook leer je tijdens de tour meer over Helene Kröller-Müller, de oprichter en naamgever van het museum. 

Rondleiding door de beeldentuin

Ontdek de geschiedenis van de beeldentuin tijdens deze leerzame rondleiding. Bekijk samen met de gids kunstwerken van onder anderen Auguste Rodin, Jean Dubuffet en Barbara Hepworth in een van de grootste beeldentuinen van Europa. 

Wil je nu al meer weten over de kunstwerken in het museum, en niet wachten tot Hemelvaartsdag? Duik dan in de collectiezoeker. Daarin vind je de hele collectie van het museum en de beeldentuin. Hier vind je kunst van Nederlandse en internationale kunstenaars.

Boek een rondleiding of audiotour

Struinen door de Van Gogh galerij

In de collectie van het Kröller-Müller Museum vind je veel kunst van Vincent van Gogh. Helene Kröller-Müller was namelijk groot fan van de Brabantse kunstschilder. De collectie bevat bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen van zijn hand. Daarmee is het een van de grootste Van Gogh-verzamelingen ter wereld. Wil jij De aardappeleters van heel dichtbij zien? Kom dan naar het museum!

Bezoek de Van Gogh Galerij

Door de bomen het bos

Op Hemelvaartsdag is ook de tentoonstelling Door de bomen het bos te zien in het Kröller-Müller Museum. In de tentoonstelling draait het om de verhouding tussen de mens en de natuur. Vier kunstenaars laten in hun werk zien dat er eindeloos veel manieren zijn om naar deze verhouding te kijken. Hans Op de Beeck laat het spanningsveld zien tussen de idylle van verre toeristische oorden en de realiteit van klimaatverandering. Julian Charrière onderzoekt hoe onze verbeelding van het landschap in kunst het beeld van de mens vormt. Andy Holdens kijkt in zijn werk naar vogels als aankondigers van onheil, terwijl Eija-Liisa zich juist richt op het vastleggen van de grootsheid van de natuur. Laat je verrassen door deze prikkelende en veelzijdige tentoonstelling, en neem deel aan de verschillende wandelingen en activiteiten.

Bezoek de tentoonstelling

Praktische informatie over het museum

Het leukste uitje op Hemelvaartsdag beleef je bij het Kröller-Müller. We helpen je graag je dag zo goed mogelijk voor te bereiden. Zo kun je tijdens Hemelvaart optimaal genieten van je vrije dag. Bestel vandaag nog online je tickets, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Neem ook alvast een kijkje in de agenda, om te zien welke activiteiten op Hemelvaartsdag worden georganiseerd. Wil je meer weten over toegankelijkheid? Alle informatie vind je op onze Toegankelijkheidspagina.